Donderdagavond werden in Sport Vlaanderen Herentals de 'Award Sportersbelevenmeer' uitgereikt.

'Voor Antwerpen schreven 32 gemeenten en 5 steden in om deel te nemen aan de actie '#sportersbelevenmeeraward 2017'', weet Lieve Claes coördinator promotiedienst Sport Vlaanderen.

'10 gemeenten haakten af en dienden geen evaluatiedossier in. De hoofdreden van niet indienen was het niet behalen van alle criteria omwille van tijdsgebrek.

In totaal behaalden 5 steden en 22 gemeenten de award.'

Bekroning voor gemeente met de hoogste score op alle uitdagingen: Beerse

'De gemeente Beerse was niet enkel uitgesproken winnaar met de meeste aantal posts op sociale media, maar in elke uitdaging behaalden zij een hoge score waardoor deze gemeente bekroond met de prijs van 1.500 euro voor hun inzet.

Winnaars per uitdaging

Uitdaging 1:
De gemeente of stad organiseert minstens 1 sportactiviteit waarbij beleving centraal staat : Zandhoven  "Blacklight Sportdag".

De gemeente toverde de sporthal om tot een black light area. Sporthal en materiaal werden aangepast waardoor sporten een andere dimensie kreeg. Er werd na het sporten ook voor sfeer gezorgd door het organiseren van "Glow in the dark kids party" en een echte "blacklightfuif". Bovendien werd dit georganiseerd in de warmste Week en werd het gekoppeld aan een goed doel.

Uitdaging 2:
Delen foto's #sportersbelevenmeer via Social Media
Beerse postte de meeste) volgens het aantal inwoners op Instagram en Facebook foto's ; (in totaal 585 posts, 140 op instagram en 445 op facebook).

Uitdaging 3:
Gemeente / stad die het promotiemateriaal en de slogan op de meest creatieve manier heeft gebruikt : Bonheiden 

- Er werden zeer veel activiteiten georganiseerd waar slogan en logo steeds werden opgenomen.
- Er werden gadgets met logo en # voorzien voor alle deelnemers
- Er werd een fotowedstrijd georganiseerd om de # kenbaar te maken bij de inwoners van de gemeente. De winnende foto werd het campagnebeeld voor de gemeente tijdens meimand-sportmaand. De foto verscheen op affiches, website, facebook en op de voorkant van de sportkrant die per post verdeeld werd aan alle inwoners van Bonheiden.

Rijmenam
- De winnaars van de fotowedstrijd werden gehuldigd tijdens de opening van de meimaand-sportmaand & kampioenenviering. Ze ontvingen een canvas met de foto.
- Tijdens bepaalde activiteiten werden er gadgets verdeeld met de slogan #sportersbelevenmeer.

Uitdaging 4:
Lokale sportclub die het meest het belevingsaspect heeft opgenomen in zijn MvdSC
Lier  Girls Only
Alle sportclubs (88) van Lier deden mee aan de maand van de sportclub met de actie "vind je Lierse Sportclub".
Girls Only is een meisjeswerking die tracht om meisjes uit voornamelijk OKAN klassen samen te laten sporten op donderdag na school.

Uitdaging 5:
School met leukste initiatief i.k.v. 'Toon je sport@school'
Balen  GBS De Twinkeling
De school deed uiteraard in eerste plaats een oproep om in de sportkledij van hun sportclub naar school te komen.
Bovendien werd er een modeshow georganiseerd in de school waarbij kinderen op een catwalk hun sportclub in de kijker mochten zetten.' (pp)

Foto's Johan Temmerman/NNieuws